Jiggy Dje

Jiggy Dje

Jiggy Djé start met rappen rond 1997. In 2000 begint de groep D.A.C., waar Jiggy deel van uit maakt, met het opnemen van tracks. Er verschijnen twee albums: ‘diDACtici’ (2002) en ‘Professioneel Chillen’ (2005). Het collectief is live te zien op grote festivals als Lowlands en de Uitmarkt. In 2002 wint D.A.C. de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Na het succes met zijn groep besluit Jiggy in 2005 om solo deel te nemen aan de Grote Prijs van Nederland waar hij de finale behaalt en vertrekt met de publieksprijs.

In 2006 is Jiggy’s solo debuutalbum ‘Noah’s Ark’ dat volledig geproduceerd is door Terilekst een feit. De vakjury van de Nieuwe Revu beoordeelt het album met de vijfde plaats van Nederlands beste hiphop albums ooit. De release van het album is tevens de geboorte van het platenlabel Noah’s Ark. Twee jaar later is daar het album ‘HETISZOVER’ van de groep Kohfie Konnect waar Jiggy naast Tenshun en Terilekst deel van uit maakt. In april 2009 brengt Jiggy Djé zijn tweede solo-album ‘de Ark de Triomf’ waarna hij door het hele land tourt en speelt op alle grote festivals zoals Lowlands en verschillende bevrijdingsfestivals. Het label Noah’s Ark brengt over de jaren albums uit van Önder & FS Green (alias Murda Turk), SpaceKees, Kraantje Pappie, Kohfie Konnect, Hef, SirOJ en Jiggy Djé zelf.

In 2013 dropte Jiggy wederom een album als deel van een groep. Great Minds (met Winne, Sticks en Dr. Moon) zette het record voor hoogste binnenkomer voor een NL’s hiphopalbum in de top100 óóit: het album kwam binnen op nummer 2 en stond vervolgens maanden in de chart. Met Great Minds speelde Jiggy wederom op Lowlands en deed hij de grote zalen van de Melkweg, Tivoli, Oosterpoort en 013 aan. Deze tour werd begin 2014 voortgezet.

Naast alle activiteiten als MC en met Noah’s Ark, is Jiggy docent aan de Herman Brood Academie en presentator van Nederlands meest populaire hiphopradioprogramma ‘Wat Anders’ en was hij lange tijd columnist voor het A.D. (de zaterdageditie, Amersfoort).

Het wachten is op zijn lang geleden aangekondigde derde soloalbum ‘Het Grote Plaatje’.